☎  2102209387 - 2310250525
el
el
en
Επιλέξτε Κατάστημα:
Θεσσαλονίκη
0
Σύντομη Περιγραφή
Σύστημα στεγανοποίησης με τη στεγανωτική μεμβράνη αποσύμπλεξης DRY 50 για ανακαινίσεις μπαλκονιών πάνω σε προβληματικές επιφάνειες από μωσαϊκό ή πλακάκι, χωρίς την αφαίρεση τους. Ιδανική λύση για να δεχθεί κεραμικά πλακίδια ως τελική επιφάνεια, χωρίς να αυξηθεί αισθητά το συνολικό ύψος του δαπέδου.
 
Λεπτομέρειες
  
  
Χαρακτηριστικά
  
  
Παρελκόμενα
  
  
Downloads
  
  

ΤΟΜΗ 1 - νούμερα.jpg

1. Τελική επικάλυψη (κεραμικά πλακίδια).

2. Κόλλα πλακιδίων BAU A30 FLEX C2TES1.

3. Στεγανωτική μεμβράνη αποσύμπλεξης DRY 50.

4. Κόλλα πλακιδίων BAU A30 FLEX C2TES1.

5. Ακρυλικό αστάρι BAU LOCK.

6. Υφιστάμενη προβληματική επιφάνεια.

 

Το συγκεκριμένο σύστημα στεγανοποίησης ενδείκνυται για την ανακαίνιση ενός υπάρχοντος μπαλκονιού, χωρίς να απαιτείται η αφαίρεση της προηγούμενης τελικής επιφάνειας (π.χ. μωσαϊκό, πλακάκι κ.α.).

 

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:

1. Αρχικά πρέπει να γίνει έλεγχος των κλίσεων της επιφάνειας για την σωστή απορροή του νερού. Ελάχιστη απαιτούμενη κλίση επιφάνειας απορροής: 2,0%.

 

2. Αφού πραγματοποιηθεί ο έλεγχος για ρύπους, λάδια, σκόνες και αποκολλημένα ή σαθρά τμήματα απαιτείται επισκευή τυχόν ρωγμών με BAU 160 και ανοιγμάτων με BAU R4.

 

3. Στην συνέχεια, επαλείφεται η επιφάνεια με το ακρυλικό αστάρι υψηλής τεχνολογίας BAU LOCK σε μία στρώση με βούρτσα, ρολό ή πινέλο για την ενίσχυση της πρόσφυσης. Κατανάλωση BAU LOCK: ~ 0,2 kg/m².

 

4. Μετά από 6 με 12 ώρες, αναλόγως της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και όσο η επιφάνεια είναι ακόμα κολλώδες, εφαρμόζουμε με την βοήθεια οδοντωτής σπάτουλας (χτένα) την κόλλα πλακιδίων BAU A30 FLEX C2TE S1 σε πάχος τουλάχιστον 4 mm, ανάλογα με την επιπεδότητα της επιφάνειας. Προαιρετικά, για τη βελτίωση του χρόνου εργασιμότητάς της, προτείνεται η προσθήκη ακρυλικής οικοδομικής ρητίνης BAU L40 κατά την ανάμειξη του μείγματος της κόλλας. Κατανάλωση BAU A30 FLEX: 1,5-4,0 kg/m².

 

3. Ύστερα τοποθετείται η μεμβράνη DRY 50 απευθείας πάνω στη νωπή κόλλα και στην συνέχεια χρειάζεται να πιεστεί δυνατά με μία πλαστική σπάτουλα ώστε να απομακρυνθούν όλες οι φυσαλίδες αέρα μεταξύ της κόλλας και της μεμβράνης. Η επιφάνεια της μεμβράνης πρέπει να είναι ισχυρά κολλημένη στο υπόστρωμα.

  • Η επικάλυψη των φύλλων των μεμβρανών στη σύνδεσή τους πρέπει  να είναι τουλάχιστον 10cm. Η συγκόλληση των επικαλύψεων επιτυγχάνεται με πολυουρεθανική μαστίχη BAU 160. Αρχικά εφαρμόζεται πρώτη στρώση της κόλλας μεταξύ των φύλλων, τοποθετείται η επικάλυψη και στην συνέχεια εφαρμόζεται μια δεύτερη στρώση πάνω από την επικάλυψη (διπλή σφράγιση). Κατανάλωση BAU 160: 5-6 m²/τεμάχιο.
  • Οι γωνίες διαμορφώνονται διπλώνοντας στα σημεία αυτά το φύλλο της μεμβράνης (τσακίζοντας το) και επικολλάται με την κόλλα πλακιδίων BAU A30 FLEX. Εναλλακτικά, για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, στις γωνίες επικολλώνται τα ειδικά τεμάχια στεγαποποίησης DRY 50 CORNER IN και DRY 50 CORNER OUT.

 

5. Μετά από 24 ώρες, πάνω στην επιφάνεια της μεμβράνης DRY 50 απλώνεται με την ίδια διαδικασία η κόλλα πλακιδίων BAU A30 FLEX C2TES1 και στη συνέχεια γίνεται η συγκόλληση και αρμολόγηση των κεραμικών πλακιδίων, τα οποία αποτελούν την τελική επικάλυψη. 

  • Αφού ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των πλακιδίων, στη συνέχεια γίνεται έλεγχος, πιέζοντας τα, ώστε να βεβαιωθούμε ότι αυτά είναι ισχυρά κολλημένα στο υπόστρωμα.\

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για άριστα αποτελέσματα, η θερμοκρασία κατά την εφαρμογή του συστήματος, πρέπει να είναι μεταξύ 5°C και 35°C. 

 

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την παροχή της Baufox θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας ή να δημιουργήσετε έναν καινούριο. Σε περίπτωση που χρειάζεστε πιστοποιητικά του προϊόντος, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη της Baufox.