☎  2102209387 - 2310250525
el
el
en
Επιλέξτε Κατάστημα:
Θεσσαλονίκη
0
Σύντομη Περιγραφή
Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης της BAUSKIN EXTERNAL, με τσιμεντοειδή κόλλα – σοβά BAU T50, για την επικόλληση του θερμομονωτικού υλικού καθώς και για την χρήση ως ινοπλισμένος σοβάς βασικής στρώσης, τελική στρώση σοβά BAU C21 κοκκομετρίας 1,5mm και πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης EPS 80 ETICS πάχους 70mm.
 
 
Λεπτομέρειες
  
  
Χαρακτηριστικά
  
  
Παρελκόμενα
  
  
Downloads
  
  

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

1. Έλεγχος της επιφάνειας για τυχόν βλάβες και σαθρά σημεία. Αφού το υπόστρωμα καθαριστεί από λάδια και σκόνες, πραγματοποιείται η επιδιόρθωση ατελειών και οπών με το κατάλληλο επισκευαστικό κονίαμα.

 

2. Τοποθέτηση της ινοπλισμένης τσιμεντοειδούς κόλλας BAU T50  στην θερμομονωτική πλάκα EPS 80 ETICS, περιμετρικά με την μορφή συνεχούς λωρίδας περίπου 5cm, αλλά και σε 3-4 “τούφες” στο μέσο της. Η κόλλα θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον το 40% της επιφάνειας επαφής της πλάκας. Στην συνέχεια γίνεται η συγκόλληση των πλακών στο υπόστρωμα. (Κατανάλωση BAU T50: 2-4 kg/m²).

 

3. Οι θερμομονωτικές πλάκες πρέπει να τοποθετούνται πάντα με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω, χωρίς να αφήνονται κενά κατά την εφαρμογή τους. Η επόμενη σειρά των πλακών τοποθετείται με παράλληλη μετατόπιση σε σχέση με τη προηγούμενη, έτσι ώστε οι αρμοί μεταξύ τους να μην ευθυγραμμίζονται. Στην συνέχεια, ακολουθεί η μηχανική στερέωση των πλακών με τα κατάλληλα βύσματα. (Κατανάλωση: 5-6 βύσματα/m²).

 

4. Πάνω στην επιφάνεια των πλακών, γίνεται η εφαρμογή της βασικής στρώσης του επιχρίσματος με χρήση της ινοπλισμένης κόλλας σοβά BAU T50 επί των πλακών με οδοντωτή σπάτουλα σε δύο ή τρείς στρώσεις. (Κατανάλωση BAU T50: 1,5 kg/m²/mm). Ακολουθεί ο εγκιβωτισμός  του υαλοπλέγματος στην βασική στρώση, όσο αυτή είναι ακόμα νωπή, με την βοήθεια επίπεδης μεταλλικής σπάτουλας. Το υαλόπλεγμα πρέπει να εγκιβωτιστεί πλήρως και να καλύπτεται τουλάχιστον 1mm στην κυρίως επιφάνεια. Η τοποθέτηση του υαλοπλέγματος γίνεται από πάνω προς τα κάτω, ενώ κάθε επόμενη στρώση πρέπει να επικαλύπτει την προηγούμενη κατά 10cm.

 

5. Αφού η επιφάνεια στεγνώσει πλήρως, ακολουθεί η επίστρωση της με το ακρυλικό αστάρι BAU PR1. (Κατανάλωση BAU PR1: 100-200 gr/m²).

 

6. Τέλος, 2–3 ώρες μετά την εφαρμογή του BAU PR1 (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), πραγματοποιείται η εφαρμογή της τελικής στρώσης του διακοσμητικού επιχρίσματος με χρήση ελαστικού υδροανθεκτικού σοβά BAU C21 (κοκκομετρίας 1,5 ή 1mm). Το τελικό επίχρισμα μπορεί να είναι είτε λευκό είτε έγχρωμο, ανάλογα με τις αισθητικές απαιτήσεις της εξωτερικής θερμομόνωσης. (Ενδεικτική κατανάλωση BAU C21 κοκκομετρίας 1,5mm: 2,8 kg/m²).

 

Προσοχή!

Κατά την εφαρμογή του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη και οι καιρικές συνθήκες.

Σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας (> 30ο), παγετού (< 5ο), ξηρού ανέμου, υψηλού ποσοστού υγρασίας (> 80%) και βροχής, συνιστάται η διακοπή κάθε εργασίας, καθώς μεταβάλλονται οι ιδιότητες εφαρμογής των υλικών.

Σε συνθήκες άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας, είναι σκόπιμη η επικάλυψη της επιφάνειας εφαρμογής με κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα στις σκαλωσιές (π.χ. δίχτυα σκαλωσιάς, λινάτσα προστασίας κ.α.), έτσι ώστε η επιφάνεια να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο δροσερή.

 

Στην κατηγορία "Downloads" μπορείτε να βρείτε σε μορφή PDF το παραπάνω σύστημα με επιπλέον οδηγίες και χαρακτηριστικά.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την παροχή της Baufox θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας ή να δημιουργήσετε έναν καινούριο. Σε περίπτωση που χρειάζεστε πιστοποιητικά του προϊόντος, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη της Baufox.