☎  2102209387 - 2310250525
el
el
en
Επιλέξτε Κατάστημα:
Θεσσαλονίκη
0
Σύντομη Περιγραφή
Σύστημα ηχομόνωσης νέου δαπέδου με το ηχομονωτικό υπόστρωμα AMORIM Acousticork U85, για τελική επιφάνεια δαπέδου από ξύλινο παρκέ, κεραμικά πλακίδια, PVC/βινυλικό δάπεδο, καθώς και LVT και LAMINATE.
 
Λεπτομέρειες
  
  
Χαρακτηριστικά
  
  
Παρελκόμενα
  
  
Downloads
  
  

PROD_ΜΑ-00106.png

  1. Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος, πάχους 140mm.
  2. Amorim Acousticork U85, πάχους 4/2mm.
  3. Ηχομονωτική λωρίδα CelluCushion LW, πάχους 5mm.
  4. Στρώση τσιμεντοκονίας, πάχους 70mm.
  5. Επίστρωση τελικού ξύλινου δαπέδου, κεραμικών πλακιδίων, PVC, κτλ.

 

Το Amorim Acousticork U85 είναι ένα ηχομονωτικό υπόστρωμα δαπέδων, με σκοπό τη μείωση του κτυπογενούς θορύβου και αερόφερτου ήχου σε ηχομονώσεις νέων δαπέδων καθώς και σε περιπτώσεις ανακαινίσεων. Αποτελείται από φελλό και ελαστομερείς κόκκους ανακυκλωμένου SBR (καουτσούκ), συγκολλημένους ισχυρά με ελαστομερείς συγκολλητικούς παράγοντες πολυουρεθάνης, έχοντας τελική πυκνότητα 280-400kg/m³. Ο παρακάτω τρόπος εφαρμογής, δίνει την δυνατότητα στο υπόστρωμα να είναι συμβατό με οποιαδήποτε τελική επιφάνεια δαπέδου.

 

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:

1. Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος.

 

2. Τοποθέτηση, κατακόρυφα και περιμετρικά στην συναρμογή τοίχου με δάπεδο, της ηχομονωτικής ταινίας CelluCushion LW σε ύψος τέτοιο, ώστε να προεξέχει από την τελική στάθμη του δαπέδου. 

*Εναλλακτικά της ηχομονωτικής ταινίας CelluCushion LW, μπορούμε να τοποθετήσουμε μια λωρίδα του ίδιου του υλικού (U85), ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

 

  • Ακολουθεί η τοποθέτηση των ρολών του AMORIM Acousticork U85, τα οποία απλώνονται ελεύθερα σε όλη την επιφάνεια, προσέχοντας να μην αφήνονται κενά μεταξύ τους. Οι αρμοί στην ένωση των ρολών απλά εφάπτονται (δεν επικαλύπτονται). Οι εσοχές του ρολού U85 κατά την τοποθέτηση του πρέπει να κοιτάνε πάντα προς τα κάτω, δηλαδή προς τη πλάκα σκυροδέματος. Η λεία επιφάνεια του ρολού έιναι η επιφάνεια πάνω στην οποία θα γίνει η έγχυση της τσιμεντοκονίας στο επόμενο στάδιο.
  • Φροντίζουμε πάντα να τοποθετούμε την επόμενη σειρά των ρολών σε παράλληλη μετατόπιση σε σχέση με την προηγούμενη, έτσι ώστε οι αρμοί μεταξύ των ρολών να μην ευθυγραμμίζονται:

                               

              ΝΑΙ                           ΟΧΙ

  • Σφραγίζουμε τους αρμούς στις ενώσεις των ρολών με την ισχυρή υφασμάτινη αυτοκόλλητη ταινία DUCT TAPE.

 

3. Διάστρωση φύλλου πολυαιθυλενίου πάνω στην επιφάνεια της ηχομονωτικής στρώσης (AMORIM Acousticork U85). Το φύλλο πολυαιθυλενίου πρέπει να σηκωθεί στους τοίχους, μέχρι το ύψος που φθάνει η ηχομονωτική ταινία.

 

4. Έγχυση της στρώσης τσιμεντοκονίας γεμίσματος σε πάχος 70mm.

 

5. Κατασκευή τελικής επίστρωσης δαπέδου με επικάλυψη ξύλινου παρκέ/κεραμικών πλακιδίων είτε οποιαδήποτε άλλη τελική επικάλυψη.

  • Μετά την τοποθέτηση της τελικής επίστρωσης, κόβουμε την ηχομονωτική ταινία και το φύλλο πολυαιθυλενίου που προεξέχουν από την τελική στάθμη του δαπέδου.
  • Το σοβατεπί πρέπει να επικολληθεί περιμετρικά στο κατακόρυφο τοίχο, έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το δάπεδο. Το κενό ανάμεσα στο δάπεδο και το σοβατεπί καλύπτεται με μαστίχη.

 

ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ

Δείκτης ηχομείωσης κτυπογενούς θορύβου ΔLw(dB)

(Σύμφωνα με το ISO 10140-1:2010, ISO 10140-3:2010, ISO 10140-4:2010 και ISO 717-2:2013)

AMORIM Acousticork U85 4/2mm 23 dB
  • Για πάχος πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος: 140mm.
  • Για πάχος στρώσης τσιμεντοκονίας: 70mm.
Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την παροχή της Baufox θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας ή να δημιουργήσετε έναν καινούριο. Σε περίπτωση που χρειάζεστε πιστοποιητικά του προϊόντος, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη της Baufox.