☎  2102209387 - 2310250525
el
el
en
Επιλέξτε Κατάστημα:
Θεσσαλονίκη
0
Σύντομη Περιγραφή
Σύστημα ηχομόνωσης νέου ή υφιστάμενου τοίχου με πλάκες φελλού AMORIM, το οποίο παρέχει μια εξαιρετική λύση ακουστικής μόνωσης έναντι του αερόφερτου ήχου, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την θερμική απόδοση της κατασκευής.
 
Λεπτομέρειες
  
  
Χαρακτηριστικά
  
  
Παρελκόμενα
  
  
Downloads
  
  

Μεσοτοιχία με AMORIM.jpg

1. Διπλή στρώση γυψοσανίδας, πάχους 25mm.

2. Πλάκα φελλού AMORIM, πάχους 10-20mm.

3. Τοίχος από διάτρητα τούβλα.

4. Ηχομονωτική ταινία BAU NB STRIP, πάχους 4mm, σε πλάτος ίσο και λίγο μεγαλύτερο από το πάχος του τοίχου. Κατάλληλη για εφαρμογή κάτω από τον τοίχο.

 

Το σύστημα ηχομόνωσης τοίχου με πλάκες φελλού AMORIM είναι μια υψηλής  απόδοσης λύση ακουστικής μόνωσης, η οποία βελτιώνει ταυτόχρονα την θερμομόνωση ολόκληρης της κατασκευής. Το συγκεκριμένο σύστημα ηχομόνωσης αποτελεί το κατάλληλο υπόστρωμα για τοίχους και χωρίσματα εσωτερικών χώρων.

Ιδανική λύση σε περιπτώσεις περιορισμένου εσωτερικού χώρου, καθώς δεν αυξάνει σημαντικά το πάχος της τοιχοποιίας.

 

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

1. Αρχικά, πριν την κατασκευή του τοίχου πλινθοδομής, τοποθετείται στη βάση του, η ηχομονωτική ταινία BAU NB STRIP, πάχους 4mm, σε πλάτος ίσο και    λίγο μεγαλύτερο από το πλάτος της τοιχοποιίας.

  • Για τη βελτιστοποίηση της ηχομόνωσης, συνιστάται η τοποθέτηση της ηχομονωτικής ταινίας περιμετρικά όλης της τοιχοποιίας. Ουσιαστικά δηλαδή,  εγκιβωτίζουμε την συνολική κατασκευή, έτσι ώστε να αποκλείσουμε την ύπαρξη ηχoγεφυρών, σε όλες τις πλευρές του δομικού στοιχείου.
  • Στην περίπτωση υφιστάμενου τοίχου τοποθετούμε αφρώδη ηχομονωτική ταινία στην βάση της ηχομονωτικής επένδυσης.

 

2. Η βασική ακουστική στρώση της τοιχοποιίας (πλάκες φελλού AMORIM), επικολλάται στην επιφάνεια του σοβά με κόλλα αφρού πολυουρεθάνης.

  • Συνιστάται οι ενώσεις των πλακών, κατά την επικόλλησή τους, να καλύπτονται με αυτοκόλλητη υφασμάτινη ταινία για επιπλέον στήριξη.

 

3. Πάνω στην επιφάνεια των πλακών, εφαρμόζεται η πρώτη στρώση γυψοσανίδας πάχους 12,5mm, η οποία στερεώνεται μηχανικά με πλαστικά στηρίγματα SP1(μήκους    6,5mm), για την εξασφάλιση της στατικής επάρκειας του συστήματος.

  • Τοποθέτηση στηριγμάτων SP1 ανά 40cm καθ’ ύψος και 60cm κατά πλάτος. Κατανάλωση στηριγμάτων SP1 περίπου 6 τμχ/m².
  • Συνιστάται η αρμολόγηση της πρώτης γυψοσανίδας, πριν την τοποθέτηση της     δεύτερης.

 

4. Η δεύτερη στρώση γυψοσανίδας πάχους 12,5mm, τοποθετείται με επικόλληση πάνω στη πρώτη, έτσι ώστε να επικαλύπτονται οι αρμοί στην ένωση των φύλλων.

  • Η επικόλληση γίνεται με χρήση ειδικής μαστίχης BAU 160. Η μαστίχη απλώνεται ελεύθερα με μορφή κορδονιού σε όλη την επιφάνεια της  δεύτερης γυψοσανίδας αφήνοντας ένα κενό 2-3cm περιμετρικά, ώστε να μπορούμε να τοποθετήσουμε το φύλλο.
  • Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη δεύτερη γυψοσανίδα πάνω στη πρώτη, πιέζοντας ελαφρώς τα δύο φύλλα μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό, η μαστίχη απλώνεται ελεύθερα στην επιφάνεια μεταξύ των δύο φύλλων δημιουργώντας   μια ισχυρή συγκολλητική και αντικραδασμική στρώση, πάχους 2-3mm. Κατανάλωση BAU 160: 400ml/m² (2 τεμάχια/γυψοσανίδα).
  • Η δεύτερη γυψοσανίδα στερεώνεται μηχανικά με βίδες γυψοσανίδας 25mm, οι οποίες -προσοχή- πρέπει να βιδωθούν πάνω στις κεφαλές των βυσμάτων που στερεώνουν τη πρώτη γυψοσανίδα.
  • Η στερέωση της γυψοσανίδας πρέπει να γίνει εντός 15 λεπτών από τη συγκόλληση των φύλλων.

 

5. Τέλος, γίνεται αρμολόγηση της δεύτερης γυψοσανίδας, με χρήση έτοιμου στόκου  και αυτοκόλλητης ταινίας αρμού.

  • Προαιρετικό φινίρισμα της επιφάνεια της γυψοσανίδας, πριν την βαφή της, με την χρήση στόκου.
  • Μετά τις επικολλήσεις  των υλικών θα πρέπει να υπάρχει αναμονή δύο ωρών για την επόμενη εργασία, ώστε να σταθεροποιηθεί η συγκόλληση.

 

Η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθείται και στην άλλη πλευρά του τοίχου.

 

ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ

Νέος τοίχος Rw (αερόφερτος ήχος) 56 dB
Υφιστάμενος τοίχος Rw (αερόφερτος ήχος) 55 dB

 

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την παροχή της Baufox θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας ή να δημιουργήσετε έναν καινούριο. Σε περίπτωση που χρειάζεστε πιστοποιητικά του προϊόντος, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη της Baufox.